Annons

Glutenfri prinsessrulltårta

Prinsesstårta är min favorittårta. Här kommer ett recept på prinsesstårta i form av en rulltårta. Ett lite enklare men minst lika gott sätt att njuta av prinsesstårta!

Här finns också mitt recept på en klassisk glutenfri prinsesstårta.

Glutenfri prinsessrulltårta

Glutenfri prinsessrulltårta (10-12 bitar)
3 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75 g (1 dl) potatismjöl
60 g (1 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot potatismjöl)
30 g (2 msk) mjölk

Annons

Fyllning och dekoration:
Ca 1 1/2 dl hallonsylt
Ca 2 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
Glutenfri marsipan eller färdigt glutenfritt marsipanlock i valfri färg

Annons
  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  2. Blanda ihop bakpulver, potatismjöl och mjölmix i en bunke och sikta ner det i smeten.
  3. Tillsätt mjölken och vänd ihop till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, täckt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5-7 minuter tills den fått fin färg.
  6. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna.
  7. Bred ut ett tunt lager hallonsylt på rulltårtebottnen. Bred ut vaniljkräm ovanpå.
  8. Vispa grädden och bred ut ungefär två tredjedelar ovanpå vaniljkrämen.
  9. Rulla ihop rulltårtan och lägg den med skarven nedåt.
  10. Kavla ut marsipanen tunt eller rulla ut det färdiga marsipanlocket.
  11. Spackla rulltårtan runtom med resten av grädden. och klä in rulltårtan i marsipan.
  12. Dekorera eventuellt med marsipanrosor och pudra över florsocker innan servering.

Glutenfri marsipanrulltårta

 

Annons

Glutenfri prinsesstårta i form av rulltårta

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar