Glutenfri prinsesstårta Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl (80 g) potatismjöl 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix 1 1/2 tsk bakpulver Vaniljkräm: 3 äggulor 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1 1/2 msk maizena 1 1/2 msk strösocker 2 msk vaniljsocker Fyllning: 1/2 dl hallonsaft 3 dl hallon 1/2 dl strösocker Vaniljkrämen 4 dl vispgrädde 1 tsk vaniljpulver Garnering: Rosa marsipanlock (Odense är glutenfritt) Rosa och grön marsipan Florsocker 1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter. 2. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver i en annan bunke. 3. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet. 4. Smörj och mjöla (med potatismjöl) en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. 5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 30-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är helt torr innan du tar ut den. Låt svalna och dela den sedan i tre bottnar. 6. Blanda ihop alla ingredienser till vaniljkrämen utom vaniljsockret i en kastrull. Låt sjuda under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör sedan ner vaniljsockret. Ställ kallt en stund. 7. Mosa hallonen tillsammans med sockret till fyllningen. 8. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret. 9. Lägg den nedersta bottnen på ett tårtfat. Fukta den lätt med hallonsaft. Bred över hallonen. 10. Lägg på nästa tårtbotten, fukta med hallonsaft och bred ut vaniljkrämen på den. 11. Lägg på den sista bottnen och bred ut grädden som en kupol ovanpå. 12. Lägg försiktigt på marsipanlocket över grädden. 13. Pudra över florsocker. 14. Dekorera med tvinnade längder av grön marsipan runt tårtan och rosa rosor och gröna blad ovanpå.