Glutenfri rabarberdessert (4 personer) Rabarberkompott: 300 g rabarber 90 g (1 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk stött eller malen kardemumma 2 tsk potatismjöl 3 tsk vatten Färskostkräm: 200 g (2 dl) vispgrädde 200 g naturell cream cheese 5 tsk vaniljsocker 1 msk strösocker Havresmul: 60 g (ca 1 1/2 dl) glutenfria havregryn 40 g (2 msk) ljus sirap 25 g smör Garnering: Hallon och citronmeliss Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och kardemumma och låt koka i ca 10 minuter. Ta av kastrullen från plattan. Rör ihop potatismjöl och vatten och rör ner redningen i kastrullen. Koka upp och låt koka i någon minut. Låt sedan rabarberkompotten svalna. Vispa ihop grädde, cream cheese, vaniljsocker och strösocker med elvisp tills det tjocknar. Blanda havregryn, sirap och smör i en kastrull och låt smälta samman under omrörning. Varva vaniljkräm och rabarberkompott i fyra dessertskålar eller glas. Toppa med havresmul. Garnera med hallon och citronmeliss. Tips på flera glutenfria recept med rabarber: Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber Glutenfri smulpaj med rabarber Glutenfri snabb rabarberkaka Glutenfri rabarberkladdkaka Glutenfri knäckig rabarberpaj Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter Rabarberkompott med mascarponemousse Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa