Annons

Glutenfri rabarberdessert

Det här är verkligen en himmelsk dessert. Den består av en rabarberkompott varvad med en krämig färskostkräm och toppad med havresmulor och hallon. Enkelt men så gott!

Glutenfri rabarberdessert

Glutenfri rabarberdessert (4 personer)
Rabarberkompott:
300 g rabarber
90 g (1 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk stött eller malen kardemumma
2 tsk potatismjöl
3 tsk vatten

Färskostkräm:
200 g (2 dl) vispgrädde
200 g naturell cream cheese
5 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker

Annons

Havresmul:
60 g (ca 1 1/2 dl) glutenfria havregryn
40 g (2 msk) ljus sirap
25 g smör

Annons

Garnering:
Hallon och citronmeliss

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och kardemumma och låt koka i ca 10 minuter. Ta av kastrullen från plattan.
  2. Rör ihop potatismjöl och vatten och rör ner redningen i kastrullen. Koka upp och låt koka i någon minut. Låt sedan rabarberkompotten svalna.
  3. Vispa ihop grädde, cream cheese, vaniljsocker och strösocker med elvisp tills det tjocknar.
  4. Blanda havregryn, sirap och smör i en kastrull och låt smälta samman under omrörning.
  5. Varva vaniljkräm och rabarberkompott i fyra dessertskålar eller glas. Toppa med havresmul. Garnera med hallon och citronmeliss.

Glutenfri rabarberdessert

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri rabarberdessert”

  1. Di skriver: 29 augusti, 2019

    Var har du köpt dessertglasen?


    1. Anneli Andersson skriver: 1 september, 2019

      Hej! Dessertglasen kommer från webbshopen på allas.se: https://butik.allas.se/kastihelmi-dessertskala-4-pack


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar