Annons

Glutenfri rabarberkladdkaka

Makalöst god kladdkaka med rabarber. Prova att tillsätta kanel, kardemumma eller fänkål som passar bra ihop med den syrliga rabarbern, om du vill ha en kryddigare kladdkaka.

2016-05-20 20_Fotor2

Glutenfri rabarberkladdkaka
ca 200 g rabarber
1 msk strösocker
ev. 1 tsk malen kanel/kardemumma/fänkål
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Smör och rismjöl till formen

  1. Skala och skär rabarbern i bitar.
    Annons

    Blanda med socker och eventuella kryddor och låt stå och dra medan du gör smeten.

  2. Smält smöret i en stor kastrull.
  3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med rismjöl.
  5. Fördela rabarbern över smeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Annons

2016-05-20 20_Fotor

Dela på:

12 kommentarer till “Glutenfri rabarberkladdkaka”

  1. Ann-Charlotte skriver: 30 maj, 2016

    Kan jag byta ut rismjölet mot kokosmjöl eller mandelmjölk? Mängder isåfall?


    1. Anneli Andersson skriver: 31 maj, 2016

      Ja det går bra att byta ut rismjölet. Om du byter mot mandelmjöl kan du ta samma mängd. Kokosmjöl binder lite mer vätska så där kan jag tänka mig att det inte krävs lika mycket, jag har inte provat men skulle nog tagit ca 3/4 dl kokosmjöl i så fall för att få en kladdig kaka.
      /Anneli


  2. Caroline skriver: 30 maj, 2016

    Jag bjöd på den här på min bokcirkelträff i lördags och alla tyckte att den var god! Testade med lite kanel på rabarberna och det var inte alls fel.


    1. Anneli Andersson skriver: 31 maj, 2016

      Vad roligt att höra!


  3. Ann skriver: 10 juni, 2016

    Förlåt om jag svär i kyrkan – men går det att byta mot vanligt mjöl? Eftersom jag inte är glutenintolerant har jag inte ris och mandelmjöl hemma 🙂


    1. Anneli Andersson skriver: 11 juni, 2016

      Hej! Det går bra att byta ut det glutenfria mjölet mot vetemjöl. Lycka till! 🙂


  4. Zohreh skriver: 25 maj, 2019

    Hur kladdig ska den vara?


    1. Anneli Andersson skriver: 27 maj, 2019

      Det får man bestämma själv vad man gillar. Jag gillar när den är riktigt kladdig och tar ut den efter 25 minuter. Vill man ha den mindre kladdig låter man den stå inne längre.


  5. Lina skriver: 2 juni, 2019

    Hej hej!
    Kan man använda vanlig glutenfri mjölmix?


    1. Anneli Andersson skriver: 2 juni, 2019

      Hej! Ja det går också bra. Lycka till!


  6. Linda skriver: 23 maj, 2020

    Spännande
    Jag är ingen expert på baka🙈 men ev ev. 1 tsk malen kanel/kardemumma/fänkål
    Ska man välja en då🙈🙈?


    1. Anneli Bark skriver: 24 maj, 2020

      Ja, det blir bra med 1 tsk kanel eller kardemumma eller fänkål. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar