Det går även bra att använda äpplen i stället för rabarber i den här pajen. Uteslut då potatismjölet och sockret till fyllningen. Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter Smuldeg: 55 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn 65 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl (Sellton) 75 g (1 1/2 dl) rismjöl 70 g (3/4 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 150 g smör 30 g (1/2 dl) hackade rostade hasselnötter (Sellton har färdighackade rostade hasselnötter) Fyllning: Ca 400 g rabarber 90 g (1 dl) strösocker 2 msk potatismjöl 1 tsk malen kanel Blanda ihop alla torra ingredienserna till smuldegen utom hasselnötterna. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut lite mer än halva degen i botten av en smord pajform. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke. Fördela rabarberbitarna i pajformen. Strö över kanel. Blanda resterande smuldeg med hackade rostade hasselnötter och smula degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.