Annons

Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter

Här kommer receptet på en naturligt glutenfri rabarberpaj med en nötig och god smak. Jag älskar verkligen nötter och i den här pajen har jag använt både hasselnötsmjöl och hackade hasselnötter och det blev en så god kombination ihop med den lite syrliga rabarbern.

Det går även bra att använda äpplen i stället för rabarber i den här pajen. Uteslut då potatismjölet och sockret till fyllningen.

Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter

Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter
Smuldeg:
55 g (1 1/2 dl) glutenfria havregryn
65 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl (Sellton)
75 g (1 1/2 dl) rismjöl
70 g (3/4 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
150 g smör
30 g (1/2 dl) hackade rostade hasselnötter (Sellton har färdighackade rostade hasselnötter)

Annons

Fyllning:
Ca 400 g rabarber
90 g (1 dl) strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel

Annons
  1. Blanda ihop alla torra ingredienserna till smuldegen utom hasselnötterna.
  2. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg.
  3. Tryck ut lite mer än halva degen i botten av en smord pajform.
  4. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.
  5. Fördela rabarberbitarna i pajformen. Strö över kanel.
  6. Blanda resterande smuldeg med hackade rostade hasselnötter och smula degen över rabarbern.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Servera med vaniljvisp eller glass.

Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar