Annons

Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber

Det här kan vara världens godaste rabarberkaka! Och så enkel den är att göra också! Jag gillar när man bara kan röra ihop smeten i en och samma skål eller kastrull, det är så enkelt och så spar det disk vilket också är ett stort plus. Jag kallar den här kakan för en rör-ihop-kaka. Den är riktigt rolig att baka, en perfekt kaka att baka med baksugna barn till exempel. Eller bara om man vill göra det enkelt för sig.

Du har väl inte missat att jag finns på Instagram? Följ mig där på @glutenfriagodsaker för mer inspiration!

Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber

Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber
150 g rabarber + 1 msk potatismjöl + 1 msk strösocker
125 g smör
180 g (2 dl) strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
80 g (2 dl) mandelmjöl
85 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl
1 msk mjölk
20 g (ca 1/2 dl) mandelspån
1 msk pärlsocker
Smör och kokos eller mandelmjöl till formen
Florsocker till garnering

Annons
  1. Skölj och ansa rabarbern och skär den i bitar.
  2. Blanda rabarberbitarna med 1 msk potatismjöl och 1 msk strösocker. Låt ligga och dra medan du gör smeten.
  3. Smält smöret i en kastrull och ta av från plattan.
  4. Tillsätt strösocker, ägg, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Rör ihop ordentligt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos eller mandelmjöl.
  6. Fördela rabarberbitarna över smeten.
  7. Strö över mandelspån och pärlsocker.
  8. Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri rör-ihop-kaka med rabarber”

  1. Karin skriver: 3 juni, 2020

    Tror du det går att använda rismjöl till denna kaka istället för potatismjöl?


    1. Anneli Bark skriver: 5 juni, 2020

      Ja det tror jag borde gå bra. Lycka till!


Annons

Laddar