Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för My Perfect Day. Den här tårtan bakade jag till min dotters 1-årskalas och det är en av de roligaste tårtor jag gjort. Det är så härligt att spritsa och det är enkelt att få det att se lyxigt och fint ut. Jag har använt tyllen Wilton 1M till tårtan. Den finns att köpa här: Wilton sprits-kit. Dekorationerna som jag garnerat tårtan med finns att köpa här: My perfect day Glutenfri gräddtårta (ca 14 bitar) Tårtbotten: 4 ägg 2 dl strösocker 80 g (1 dl) potatismjöl 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix 1 1/2 tsk bakpulver Vaniljkräm: 3 äggulor 150 g (1 1/2 dl) vispgrädde 150 g (1 1/2 dl) mjölk 1 1/2 msk majsstärkelse 1 1/2 msk strösocker 2 msk vaniljsocker Fyllning: 1/2 dl hallonsaft (utblandad, ej koncentrerad) Vaniljkräm 250 g hallon (det går bra med frysta) 45 g (1/2 dl) strösocker 1 stor banan 3 dl vispgrädde Garnering: Ca 5 dl vispgrädde Rosa pastafärg (jag har använt den här: Rosa pastafärg) Glutenfritt rosa strössel och blomdekorationer (jag har använt de här: Rosa sockerblommor, Prinsessmix, Mjuka sockerpärlor, Rosa sockerkristaller Tårtbotten: 1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. 2. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver i en bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt runt tills allt blandat sig. Rör så lite som möjligt för att få en hög och luftig tårtbotten. 3. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24-26 cm i diameter) med potatismjöl. Häll smeten i formen. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka att tårtbottnen är färdig innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Låt svalna. Vaniljkräm: Vispa ihop äggulor, vispgrädde, mjölk, majsstärkelse och strösocker till vaniljkrämen i en kastrull. Låt sjuda under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör sedan ner vaniljsockret. Ställ kallt en stund. Hallonfyllning: Rör ihop hallon och 1/2 dl strösocker i en kastrull. Värm upp och låt småkoka i några minuter. Låt svalna. Montering av tårtan: 1. Dela tårtbottnen i tre bottnar. 2. Lägg den nedersta bottnen på ett tårtfat. Fukta den med lite hallonsaft med hjälp av en sked. 3. Bred på hälften av hallonfyllningen och ungefär två tredjedelar av vaniljkrämen. 4. Lägg på nästa tårtbotten och fukta den med hallonsaft. 5. Mosa bananen och blanda den med resten av hallonfyllningen. Bred ut blandningen ovanpå tårtbottnen. 6. Vispa 3 dl grädde och blanda ungefär en tredjedel med vaniljkrämen som är kvar. Bred ut det över hallon- och bananblandningen. 7. Lägg på den sista tårtbottnen och bred ut den vispade grädden i ett tunt lager runt hela tårtan. Hit går det bra att förbereda dagen innan tårtan ska serveras. 8. Vispa 5 dl grädde och färga den om du vill ha färgad grädde. Spritsa ut grädden ovanpå och på sidorna av tårtan. Garnera eventuellt med strössel och andra ätbara dekorationer. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Louise konkurrerade med tårtan om att vara sötast på kalaset! Födelsedagsbarnet fick en egen liten tårta gjord av glutenfria plättar fylld med banan, jordgubbar och grädde. Receptet på den tårtan hittar du här: Glutenfri plättårta De här dekorationerna hade vi också på kalaset: Pom-poms Stor sifferballong Partytutor Ballonger 50-pack pastellmix Serpentiner metallic Ballongbukett