Glutenfri rulltårta 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 130 g (1 3/4 dl) potatismjöl 30 g (2 msk) mjölk Ca 2 dl valfri sylt som fyllning Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Det är viktigt att vispa ordentligt eftersom kakan blir luftigare ju mer luft som vispas in i smeten. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och potatismjöl i en separat bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med mjölken. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att få en slät smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte blir bränd. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den svalna innan den skärs i skivor. Tips på fler goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri prinsessrulltårta Glutenfri daimrulltårta Glutenfri smörgåsrulltårta Glutenfri drömrulltårta Glutenfri citronrulltårta Glutenfri halloweenrulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta