Drömrulltårta har tidigare varit min favorit när det kommer till rulltårtor. Jag provade att göra den med färskost i smörkrämen och oj vad gott det blev. Nu är det här helt klart min nya favorit! Recept på drömrulltårta hittar du här: Glutenfri drömrulltårta. Glutenfri rulltårta med färskost Botten: 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 12 g (2 msk) kakao 1 tsk bakpulver 60 g (3/4 dl) potatismjöl (går att byta ut mot 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix) Fyllning: 100 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk kakao 200 g färskost (cream cheese, tex philadelphia) Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda kakao, bakpulver och potatismjöl och vänd försiktigt ner i smeten. Sikta gärna ner mjölblandningen i smeten för att undvika klumpar. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna eller på en plåt, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga så att den inte blir bränd. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna. Vispa eller rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till fyllningen. Rör därefter ner färskosten och blanda till en jämn kräm. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan kallt en stund innan du skär den i skivor. Rulltårtan innan den rullas ihop. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri drömrulltårta Glutenfri rulltårta Glutenfri budapestrulle Glutenfri prinsessrulltårta Glutenfri daimrulltårta Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri semmelrulltårta