Annons

Glutenfri rulltårta

Rulltårta är så enkelt och snabbt att baka och man tröttnar aldrig eftersom den går att variera på många olika sätt, både fyllningen och smaksättning i smeten. Här kommer ett grundrecept som jag ofta använder.

Glutenfri rulltårta

Glutenfri rulltårta
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
130 g (1 3/4 dl) potatismjöl
30 g (2 msk) mjölk
Ca 2 dl valfri sylt som fyllning

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Det är viktigt att vispa ordentligt eftersom kakan blir luftigare ju mer luft som vispas in i smeten.
  2. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och potatismjöl i en separat bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med mjölken. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att få en slät smet.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte blir bränd.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Bred på sylten och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven nedåt och låt den svalna innan den skärs i skivor.

Glutenfri rulltårtsbotten

Annons
Annons

Glutenfri rulltårtsbotten efter gräddning

Glutenfri rulltårtbotten med sylt

Ihoprullad glutenfri rulltårta

Annons

Glutenfri rulltårta i skivor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar