Annons

Glutenfri rulltårtstårta

Här kommer ett tips på midsommartårta. Det är en fullkomligt ljuvlig tårta som görs på rulltårta och är därmed snabb och lätt att baka. Är ni många som ska njuta av tårtan gör du bara flera rulltårtor och bygger på med, enklare kan det inte bli att baka en god, somrig och vacker tårta.

Glutenfri rulltårtstårta

Glutenfri rulltårtstårta
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
3/4 tsk kardemummakärnor (Kockens)
1 1/2 tsk bakpulver
110 g (2 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå)
45 g (3 msk) mjölk

Fyllning:
1 1/2 dl jordgubbssylt

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
Bär
Citronmeliss
Ev. ätbara blommor, tex syren

Annons
  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Mortla kardemummakärnorna. Blanda ihop dem med bakpulver och mjölmix i en bunke.
  3. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  4. Tillsätt mjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5 minuter.
  7. Stjälp upp tårtbottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som den gräddats på.
  8. Bred ut jordgubbssylten på tårtbottnen och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan svalna.
  9. Skär rulltårtan i 12 bitar och lägg upp dem på ett tårtfat så att de bildar som en pyramid.
  10. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den lite här och där på tårtan.
  11. Garnera med bär, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor.

Glutenfri rulltårta som tårta

Glutenfria godsaker glutenfri rulltårtstårta

Glutenfri rulltårtstårta glutenfria godsaker

Annons

Glutenfri rulltårtstårta med bär

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar