Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Glutenfri ryttarkaka 200 g smör 270 g (3 dl) strösocker 3 ägg 40 g (1 dl) kakao 1 msk vaniljsocker 1/4 tsk salt 180 g (3 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix Kokostosca: 75 g smör 180 g (2 dl) strösocker 140 g (1 dl) ljus sirap 150 g (1 1/2 dl) vispgrädde 200 g (ca 5 1/2 dl) kokosflingor Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt och mjöl. Rör ihop till en smet. Häll smeten i en liten långpanna eller ugnsform, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter. Gör under tiden kokostoscan genom att blanda ihop smör, socker, sirap och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter under omrörning. Tillsätt kokosflingorna och sjud i ytterligare någon minut. Bred kokostoscan över kakan och grädda i ytterligare ca 10-15 minuter tills toscan fått fin färg. Låt svalna och skär sedan i rutor. Tips på fler goda glutenfria bakverk med kokos: Glutenfria solbullar med kokos Naturligt glutenfria kokoscookies Glutenfria kokostoppar Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfri kokostoscakaka Glutenfria kokoskakor Glutenfria havrekakor med kokos