Glutenfri saffranscheesecake Botten: 75 g smör 125 g glutenfria pepparkakor Fyllning: 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 2 kuvert (1 g) saffran (det går bra med 1 kuvert också om du inte vill ha så kraftig saffranssmak) 100 g färskost (tex Philadelphia) 300 g (3 dl) vispgrädde 1 tsk vaniljsocker Smält smöret till bottnen. Krossa pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Klä en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten och längs kanterna. Tryck ut pepparkakssmulorna i formen. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till skum med elvisp. Rör ihop äggulorna med strösocker, saffran och färskost i en stor bunke. Vipsa grädden fluffig med vaniljsockret och vänd ner den i saffransblandningen. Vänd därefter ner äggvitorna och rör försiktigt till en jämn smet. Bred ut smeten över pepparkaksbottnen och frys cheesecaken i minst 4 timmar. Ta fram och tina cheesecaken ca 20 minuter innan servering så att den blir krämig, då är den som godast. Jag garnerade min cheesecake med en pepparkaka och guldpulver. Tips på fler goda glutenfria desserter: Glutenfri frozen key lime pie Glutenfri banoffeepaj i glas Glutenfri ananasdessert Glutenfri chokladmousse Glutenfri snabb dessert i glas Glutenfri champagnepannacotta