Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration! [caption id="attachment_1314" align="aligncenter" width="700"] Foto: Thomas Hjertén (Baka Glutenfritt)[/caption] Glutenfri saffranskaka 175 g smör 1 kuvert (1/2 g) saffran 2 ägg 3 dl strösocker 1 1/2 dl mjölk 1 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl (70 g) mandelmjöl 1 dl (80 g) potatismjöl 2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix Smör och mandelmjöl till formen Lingongrädde: 1 1/2 dl lingon 3/4 dl strösocker 2 dl vispgrädde Smält smöret och låt svalna något. Blanda ner saffranet i smöret och låt stå och dra i några minuter. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt saffranssmöret till äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie när den börjar få färg. Låt svalna. Rör ihop lingon och strösocker till lingongrädden i en skål. Låt stå tills lingonen tinat om du använder frysta lingon. Vispa grädden och blanda ner de rårörda lingonen. Pudra florsocker över kakan innan servering. Servera med lingongrädden. Här hittar du tips på flera goda glutenfria julrecept: Glutenfritt adventsfika