Glutenfri saffranskaka med mandelmassa150 g smör1 kuvert (0,5 g) saffran3 ägg225 g (2 1/2 dl) strösocker150 g mandelmassa2 tsk bakpulver75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl80 g (1 dl) potatismjöl150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda150 g (1 1/2 dl) mjölkSmör och mandelmjöl till formenSmält smöret i en kastrull och rör ner saffran. Låt stå och dra en stund.Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.Tillsätt saffranssmöret.Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten.Tillsätt mjölken och rör försiktigt ihop till en jämn smet.Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna.Pudra florsocker över kakan innan servering och servera gärna med vispgrädde blandad med lingon eller lingonsylt. Tips på fler goda glutenfria recept med saffran:Glutenfria lussekatterGlutenfria sockerbullar med saffranGlutenfri saffranstoscakakaTunna glutenfria saffranspannkakorGlutenfri saffranskladdkaka med apelsinGlutenfria saffransbullar med vaniljfyllning