Annons

Glutenfri saffranskaka med mandelmassa

Här kommer receptet på en god saffranskaka som får härlig smak och saftighet av mandelmassa. Ät den som den är eller servera med lingongrädde.

Glutenfri saffranssockerkaka

Glutenfri saffranskaka med mandelmassa
150 g smör
1 kuvert (0,5 g) saffran
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
150 g mandelmassa
2 tsk bakpulver
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
80 g (1 dl) potatismjöl
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
150 g (1 1/2 dl) mjölk
Smör och mandelmjöl till formen

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner saffran. Låt stå och dra en stund.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
  4. Tillsätt saffranssmöret.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten.
  6. Tillsätt mjölken och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Låt svalna.
Annons

Pudra florsocker över kakan innan servering och servera gärna med vispgrädde blandad med lingon eller lingonsylt.

Annons
Annons

Glutenfri saffranskaka med mandelmassa

Glutenfri saffranskaka med mandelmassa

Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar