Glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad 100 g smör 1 kuvert (1/2 g) saffran 100 g vit choklad 2 ägg 1 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl (50 g) mandelmjöl 1/2 dl (30 g) rismjöl Smör och kokos till formen Smält smöret i en kastrull på spisen. Blanda ner saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna. Pudra över florsocker innan servering, garnera gärna med pepparkakor och servera med vispad grädde. Prova även mina glutenfria recept på saffranscookies, saffransrutor med lingonfrosting och kladdkaka med kola och flingsalt.