Den här kladdkakan bakar jag med glutenfri mjölmix. För dig som hellre bakar med naturligt glutenfritt mjöl rekommenderar jag de här recepten som också är otroligt goda: Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin Glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad Glutenfri saffranskladdkaka 150 g smör 1 kuvert (0,5 g) saffran 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 1 krm salt 110 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå Smör och mjölmix till formen Garnering: 2 dl vispgrädde 1/2 dl lingon Florsocker Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och låt dra medan du gör resten av smeten. Rör ihop ägg, strösocker, salt och mjölmix i en bunke. Obs! Vispa inte, då blir kakan inte lika kladdig och kompakt. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform (ca 24 cm i diameter) mjölad med mjölmix. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara lös i mitten men fast i kanterna när den tas ut ur ugnen. Låt kakan kallna. Vispa grädden till garneringen och spritsa den på den kalla kakan. Strö över lingon och pudra på florsocker strax innan servering. Innan gräddning. Efter gräddning. Garnerad med vispgrädde. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler glutenfria godsaker att baka med saffran: Fyllda glutenfria saffransbullar Glutenfria lussekatter Glutenfri saffranskaka Glutenfria saffransskorpor Glutenfri saffranssockerkaka Glutenfri saffranscheesecake Glutenfria saffranscupcakes