Annons
Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Kladdkaka med saffran är en modern klassiker till jul och finns i många olika varianter. Här är receptet på en enkel men ljuvligt god glutenfri saffranskladdkaka.

Den här kladdkakan bakar jag med glutenfri mjölmix. För dig som hellre bakar med naturligt glutenfritt mjöl rekommenderar jag de här recepten som också är otroligt goda:
Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin
Glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad

Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri saffranskladdkaka

Annons

Glutenfri saffranskladdkaka
150 g smör
1 kuvert (0,5 g) saffran
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
1 krm salt
110 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå
Smör och mjölmix till formen

Garnering:
2 dl vispgrädde
1/2 dl lingon
Florsocker

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran och låt dra medan du gör resten av smeten.
  2. Rör ihop ägg, strösocker, salt och mjölmix  i en bunke. Obs! Vispa inte, då blir kakan inte lika kladdig och kompakt.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord springform (ca 24 cm i diameter) mjölad med mjölmix.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara lös i mitten men fast i kanterna när den tas ut ur ugnen. Låt kakan kallna.
  6. Vispa grädden till garneringen och spritsa den på den kalla kakan. Strö över lingon och pudra på florsocker strax innan servering.

Glutenfri saffranskladdkaka innan gräddningInnan gräddning.

Annons

Glutenfri saffranskladdkakaEfter gräddning.

Glutenfri saffranskladdkakaGarnerad med vispgrädde.

Glutenfri saffranskladdkaka

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!

Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar