Prova också mitt recept på glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad. Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och de senaste uppdateringarna. Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin 150 g smör 1/2 apelsin, saft och rivet skal 0,5 g (1 kuvert) saffran 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 100 g mandelmassa, grovriven 2 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 80 g (2 dl) mandelmjöl 50 g (1 dl) rismjöl Smält smöret och rör ner apelsinsaft, rivet apelsinskal och saffran. Låt stå och svalna medan du gör resten av smeten. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret med saffran och apelsin och rör till en smet. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och ställ den kallt i några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig. Pudra över florsocker innan servering och servera gärna med vispgrädde och granatäpplekärnor. Fler goda glutenfria recept med saffran: Glutenfria lussekatter Glutenfri saffranskaka Glutenfria saffransmums Glutenfria saffranslängder med mandelmassa och vit choklad Glutenfri saffranstoscakaka Glutenfria saffransskorpor Glutenfria sockerbullar med saffran