Annons

Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin

Saffranskladdkaka är en favorit till fika eller efterrätt i jul och advent. Här kommer receptet på en naturligt glutenfri saffranskladdkaka som jag spetsat till med apelsin och mandelmassa. Den blir otroligt god!

Prova också mitt recept på glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad.

Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin

Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin
150 g smör
1/2 apelsin, saft och rivet skal
0,5 g (1 kuvert) saffran
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
100 g mandelmassa, grovriven
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
80 g (2 dl) mandelmjöl
50 g (1 dl) rismjöl

Annons
  1. Smält smöret och rör ner apelsinsaft, rivet apelsinskal och saffran. Låt stå och svalna medan du gör resten av smeten.
  2. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt smöret med saffran och apelsin och rör till en smet.
  4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och ställ den kallt i några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig.

Pudra över florsocker innan servering och servera gärna med vispgrädde och granatäpplekärnor.

Annons

Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar