Prova också mitt recept på glutenfri saffranskladdkaka med vit choklad.
Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin
150 g smör
1/2 apelsin, saft och rivet skal
0,5 g (1 kuvert) saffran
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
100 g mandelmassa, grovriven
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
80 g (2 dl) mandelmjöl
50 g (1 dl) rismjöl
- Smält smöret och rör ner apelsinsaft, rivet apelsinskal och saffran. Låt stå och svalna medan du gör resten av smeten.
- Rör ihop resterande ingredienser i en bunke.
- Tillsätt smöret med saffran och apelsin och rör till en smet.
- Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och ställ den kallt i några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig.
Pudra över florsocker innan servering och servera gärna med vispgrädde och granatäpplekärnor.