Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar. Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Saffranskladdkaka är lätt att lyckas med, den är naturligt glutenfri och en perfekt dessert efter julbordet eller till adventsfikat.

Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri saffranskladdkaka
100 g smör
1 kuvert (1/2 g) saffran
100 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl (50 g) mandelmjöl
1/2 dl (30 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Blanda ner saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.
  3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering, garnera gärna med pepparkakor och servera med vispad grädde.

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar