Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar. Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Saffranskladdkaka är lätt att lyckas med, den är naturligt glutenfri och en perfekt dessert efter julbordet eller till adventsfikat.

Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri saffranskladdkaka
100 g smör
1 kuvert (1/2 g) saffran
100 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl (50 g) mandelmjöl
1/2 dl (30 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Blanda ner saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.
  3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering, garnera gärna med pepparkakor och servera med vispad grädde.

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar