Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Glutenfri saffranssockerkaka 100 g smör 100 g (1 dl) mjölk 0,5 g (1 kuvert) saffran 3 ägg 270 g (3 dl) strösocker 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 150 g (2 dl) potatismjöl 125 g (2 1/2 dl) mandelmjöl Smör och potatismjöl till formen Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölk och saffran och låt stå och dra medan du gör resten av sockerkakssmeten. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda fiberhusk, bakpulver, potatismjöl och mandelmjöl i en bunke. Vänd ner i äggvispet tillsammans med vätskan. Blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord sockerkaksform (min rymmer 2,4 liter) mjölad med potatismjöl. Jag använder en sockerkaksform från Nordic Ware som finns att köpa här. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr. Tips på fler goda glutenfria recept med saffran: Glutenfria saffransbullar med mandelmassa Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria saffransskorpor Glutenfria saffranscupcakes Glutenfri saffranskaka Glutenfria saffranscookies Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting Glutenfria saffransmums Glutenfria sockerbullar med saffran Glutenfria lussekatter Fyllda glutenfria saffransbullar