Glutenfri sandkaka 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 200 g rumsvarmt smör 200 g (2 1/2 dl) potatismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Saften av 1/2 citron (ca 2 msk) Smör och potatismjöl till formen Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Rör smöret smidigt i en annan bunke. Tillsätt potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt. Vänd ner äggblandningen i smörblandningen lite i taget och rör ordentligt till en jämn smet. Rör ner citronsaften. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över kakan innan servering. Tips på andra glutenfria mjuka kakor: Glutenfri sockerkaka Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri banankaka med choklad Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri citronsockerkaka