Glutenfri sandkaka
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
200 g rumsvarmt smör
200 g (2 1/2 dl) potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Saften av 1/2 citron (ca 2 msk)
Smör och potatismjöl till formen
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
- Rör smöret smidigt i en annan bunke. Tillsätt potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.
- Vänd ner äggblandningen i smörblandningen lite i taget och rör ordentligt till en jämn smet.
- Rör ner citronsaften.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.
Pudra florsocker över kakan innan servering.
Tips på andra glutenfria mjuka kakor:
Glutenfri sockerkaka
Glutenfri chokladsockerkaka
Glutenfri banankaka med choklad
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfri citronsockerkaka