Annons

Glutenfri sandkaka

Sandkaka är en klassisk glutenfri sockerkaka som bakas på potatismjöl. Den blir så saftig och mjuk att den nästan smälter i munnen.

Glutenfri sandkaka

Glutenfri sandkaka
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
200 g rumsvarmt smör
200 g (2 1/2 dl) potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Saften av 1/2 citron (ca 2 msk)
Smör och potatismjöl till formen

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke.
  2. Rör smöret smidigt i en annan bunke. Tillsätt potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.
  3. Vänd ner äggblandningen i smörblandningen lite i taget och rör ordentligt till en jämn smet.
  4. Rör ner citronsaften.
  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna.

Pudra florsocker över kakan innan servering.

Annons

Glutenfri sandkaka

Dela på:

Annons

Laddar