Glutenfri schweizernötkaka 100 g smör 2 ägg 3 dl strösocker 2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl 1 1/4 dl (70 g) rismjöl Smör och mandelmjöl till formen Topping: 200 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl hasselnötter, grovhackade 1 msk smör Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp. Rör ner mandelmjöl och rismjöl i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Bryt chokladen i bitar och låt smälta tillsammans med vispgrädden på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när chokladen smält och tillsätt hackade hasselnötter och smör. Rör tills smöret smält. Bred ut toppingen på kakan och ställ kallt tills chokladen stelnat. Servera kakan med vispad grädde. Tips på andra goda glutenfria kakor: Glutenfri kladdkaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri toscakaka Glutenfri banankaka med choklad Glutenfri Sverigekaka