Glutenfri schweizernötkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 1/4 dl (70 g) rismjöl
Smör och mandelmjöl till formen
Topping:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 msk smör
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp.
- Rör ner mandelmjöl och rismjöl i äggsmeten.
- Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna.
- Bryt chokladen i bitar och låt smälta tillsammans med vispgrädden på svag värme i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när chokladen smält och tillsätt hackade hasselnötter och smör. Rör tills smöret smält.
- Bred ut toppingen på kakan och ställ kallt tills chokladen stelnat.
Servera kakan med vispad grädde.
Tips på andra goda glutenfria kakor:
Glutenfri kladdkaka
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfri toscakaka
Glutenfri banankaka med choklad
Glutenfri Sverigekaka