Glutenfri schweizernötkladdkaka Kladdkaka: 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 200 g smör 200 g Marabou schweizernötchoklad (kan innehålla spår av vete, välj en annan choklad om du vill undvika det och tillsätt eventuellt hackade hasselnötter också i så fall) 1 msk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 100 g (2 dl) mandelmjöl 80 g (1 dl) rismjöl Smör och mandelmjöl till formen Chokladtopping: 200 g Marabou schweizernötchoklad eller annan choklad 100 g (1 dl) vispgrädde 15 g (1 msk) smör Garnering: Hallon eller andra bär Ätbart guldpulver Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke. Smält smöret. Bryt chokladen till kladdkakan i bitar och låt smälta i smöret. Rör till en jämn chokladsmet och tillsätt den till äggvispet. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, salt, mandelmjöl och rismjöl i en bunke. Vänd sedan ner det i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan ska var lös i mitten och lite fastare i kanterna när du tar ut den. Låt svalna. Bryt chokladen till toppingen i bitar och låt smälta tillsammans med grädden på medelvärme i en kastrull. Rör om under tiden tills det smält ihop till en kräm. Ta kastrullen från plattan, tillsätt smöret och rör till en slät kräm. Häll chokladkrämen ovanpå kakan och se till att den fördelar sig jämnt över kakan. Låt stå kallt i några timmar tills toppingen stelnat. Det går också bra att göra kakan en till två dagar i förväg och förvara i kylskåp. Garnera med valfria bär och guldpulver innan kakan ska serveras. Servera med vispad grädde. Tips på liknande glutenfria godsaker: Glutenfri schweizernötkaka Glutenfri kärleksmumskladdkaka Glutenfri fransk chokladtårta Glutenfri kladdkaka med krämig topping Glutenfri kladdkaka med kolatäcke