Självklart har jag också recept på klassiska glutenfria semlor om du föredrar det. Glutenfri semmelkaka 125 g smör 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk stött kardemumma 1/2 tsk salt 75 g grovriven mandelmassa 60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 75 g (1 1/2 dl) rismjöl Smör och mandelmjöl till formen Garnering: 100 g mandelmassa 2 1/2 dl vispgrädde 40 g mandelspån Florsocker Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kardemumma och salt i en bunke. Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl, rismjöl och det smälta smöret och rör ihop till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, smord och mjölad med mandelmjöl. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Rosta mandelspånen i torr stekpanna tills de får färg. Låt svalna. Riv mandelmassan grovt till garneringen och strö den över kakan. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den ovanpå mandelmassan. Toppa semmelkakan med rostade mandelspån. Pudra över florsocker. Prova också mina recept på: Glutenfri semmelrulltårta Glutenfri semmelkladdkaka Glutenfri semmelpannkaka Glutenfria semmelcookies