Kakan är kladdig i mitten men luftig och god som en semmelbulle i kanterna och den innehåller både kardemumma, mandelmassa och vispgrädde. Det här är verkligen det bästa av två världar - kladdkaka och semla i ett! För dig som vill baka utan mjölmix rekommenderar jag mitt recept på naturligt glutenfri semmelkladdkaka. Glutenfri semmelkladdkaka 150 g smör 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk kardemummakärnor (går att byta ut mot malen kardemumma) 100 g mandelmassa (köpt eller hemmagjord) 1/4 tsk salt 135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå Smör och mjölmix till formen Topping: 3 dl vispgrädde Florsocker Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker lätt. Mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt. Tillsätt till smeten tillsammans med salt och mjölmix. Vispa eller rör ihop alltsammans till en jämn smet. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med mjölmix. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn gärna med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och torr i kanterna när den är färdig. Låt kakan svalna och ställ den gärna i kylskåp några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig i mitten. Vispa grädden och spritsa på kakan samt pudra över florsocker innan servering. [caption id="attachment_7361" align="aligncenter" width="700"] Semmelkladdkakan innan gräddning.[/caption] [caption id="attachment_7362" align="aligncenter" width="700"] Semmelkladdkakan efter gräddning.[/caption] Tips på fler goda glutenfria semmelrecept: Glutenfria semlor Glutenfria semmelmuffins Glutenfri semmelkaka Glutenfri semmelrulltårta Glutenfria kanelbullesemlor Glutenfri semmelpannkaka Glutenfri semmeltårta Glutenfria prinsessemlor Glutenfria semmelvåfflor