Kakan är kladdig i mitten men luftig och god som en semmelbulle i kanterna och den innehåller både kardemumma, mandelmassa och vispgrädde. Det här är verkligen det bästa av två världar - kladdkaka och semla i ett! För dig som vill baka utan mjölmix rekommenderar jag det här receptet: Naturligt glutenfri semmelkladdkakaGlutenfri semmelkladdkaka150 g smör3 ägg180 g (2 dl) strösocker2 tsk vaniljsocker1 1/2 tsk kardemummakärnor (går att byta ut mot malen kardemumma)100 g mandelmassa (köpt eller hemmagjord)1/4 tsk salt135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blåSmör och mjölmix till formenTopping:3 dl vispgräddeFlorsockerSmält smöret och låt svalna.Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker lätt.Mortla kardemummakärnorna och riv mandelmassan grovt. Tillsätt till smeten tillsammans med salt och mjölmix. Vispa eller rör ihop alltsammans till en jämn smet.Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med mjölmix.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn gärna med en sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och torr i kanterna när den är färdig.Låt kakan svalna och ställ den gärna i kylskåp några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig i mitten.Vispa grädden och spritsa på kakan samt pudra över florsocker innan servering. [caption id="attachment_7361" align="aligncenter" width="700"] Semmelkladdkakan innan gräddning.[/caption][caption id="attachment_7362" align="aligncenter" width="700"] Semmelkladdkakan efter gräddning.[/caption] Tips på fler goda glutenfria semmelrecept:Glutenfria semlorGlutenfria semmelmuffinsGlutenfri semmelkakaGlutenfri semmelrulltårtaGlutenfria kanelbullesemlorGlutenfri semmelpannkakaGlutenfri semmeltårtaGlutenfria prinsessemlorGlutenfria semmelvåfflor