Annons

Glutenfri semmelkladdkaka

Fullkomligt ljuvlig kladdkaka med mandelmassa och kardemumma som toppas med vispgrädde. Den här kladdkakan är ett enkelt och lättbakat alternativ till den traditionella semlan.

Tips! Anmäl dig till vårt glutenfria nyhetsbrev så får du massor av glutenfria recept och inspiration. Missa inte!

Baka glutenfri semmelkladdkaka

Glutenfri semmelkladdkaka
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g mandelmassa
25 g (ca 1/2 dl) mandelmjöl
80 g (ca 1 1/2 dl) rismjöl (går att ersätta med glutenfri mjölmix)

Annons

Topping:
3 dl vispgrädde
Florsocker

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör ihop ägg och strösocker.
  3. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i smeten tillsammans med vaniljsocker och salt.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
  5. Tillsätt mandelmjöl och rismjöl och rör sist ner det smälta smöret.
  6. Blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
  9. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på kakan. Avsluta med att pudra över florsocker.

Prova även mitt recept på traditionella glutenfria semlor.

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri semmelkladdkaka”

  1. Marie skriver: 16 februari, 2020

    Hej!
    Hur länge är kakan hållbar?
    Kan man göra den dagen innan?
    Mvh Marie


    1. Anneli Bark skriver: 17 februari, 2020

      Hej! Du kan absolut göra kakan dagen innan, den är som bäst efter 1-2 dagar tycker jag men håller sig längre också. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar