Pannkaka och semla i ett, ja det är minst lika gott som det låter! Här hittar du också recept på glutenfria pannkakor och glutenfria semlor om du föredrar att göra pannkakor och semlor var för sig på traditionellt sätt. Glutenfri semmelpannkaka (6 st) 2 ägg 3 dl mjölk 1 dl (40 g) mandelmjöl 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix eller rismjöl 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Smör till stekpannan Fyllning och dekoration: ca 200 g mandelmassa ca 3 dl vispgrädde Florsocker Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten. Stek gyllenbruna pannkakor i smöret i en stekpanna. Vispa grädden och riv mandelmassan grovt. Rör ihop ungefär tre fjärdedelar av mandelmassan med lite grädde till smidig konsistens. Fyll pannkakorna med mandelmassa och grädde och vik ihop. Toppa semmelpannkakorna med en klick vispad grädde, strö över den sparade grovrivna mandelmassan och avsluta med att pudra över florsocker. Prova även mina glutenfria recept på semmelkladdkaka, kokosplättar, semmelrulltårta och prinsessemlor.