Glutenfri semmelrulltårta 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 dl (75 g) potatismjöl Fyllning: 200 g mandelmassa 4 msk mjölk 1 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde Florsocker Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Vispa länge för att få en luftig kaka. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan bakats på. Låt kallna. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och blanda den med mjölk och vaniljsocker. Bred ut fyllningen på kakan. Vispa grädden och bred ut lite mer än hälften ovanpå fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulltårta. Spritsa den sparade grädden ovanpå tårtan och pudra över florsocker innan servering. Andra glutenfria semmelrecept: glutenfria semlor, nutellasemlor, semmeltårta, semmelkladdkaka.