Glutenfri semmeltårta (6-8 bitar) 25 g jäst 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 1/2 dl vit sirap 1/2 ägg 1 tsk stötta kardemummakärnor 1/2 tsk salt 1/2 tsk hjorthornssalt 300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix 1/2 uppvispat ägg till pensling Fyllning: 200 g mandelmassa Inkråmet från tårtbitarna ca 3/4 dl mjölk eller grädde 1 tsk vaniljsocker Garnering: 4 dl vispgrädde Florsocker att pudra över Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner sirap, uppvispat ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt och hälften av mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin eller med elvispens degkrokar. Tillsätt resten av mjölmixen i omgångar. Fortsätt bearbetningen av degen tills den är slät och släpper bunken någorlunda. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och forma den till en boll. Tryck ut bollen i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Skär snitt i degen i önskat antal bitar, 6 eller 8 st beroende på hur stora tårtbitar du vill ha. Täck formen med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla degen med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Skär isär semmeltårtan i skarvarna till tårtbitar och skär av ett lock på varje bit. Gröp ur inkråmet i den undre delen av varje bit och lägg i en skål. Riv mandelmassan grovt. Blanda ihop inkråmet med mandelmassa, mjölk eller grädde och vaniljsocker. Späd med mer vätska om du vill ha massan lösare. Fyll de urgröpta underdelarna med mandelfyllningen. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på hela bottnen. Lägg på locken och pudra över florsocker. Tips på andra semmelrecept: glutenfria prinsessemlor, glutenfria semlor, glutenfri semmelkladdkaka.