Glutenfri silviakaka 3 ägg 270 g (3 dl) strösocker 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda) 3 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 150 g (1 1/2 dl) kallt vatten Smör och kokos till formen Glasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 äggula 1 dl kokos Ev. gelfärger/hushållsfärger Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Känn med en sticka att den är torr. Låt kakan svalna. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner socker och vaniljsocker. Rör tills sockret har smält. Rör ner gel- eller hushållsfärg om du vill färga glasyren. Tillsätt äggulan och rör tills glasyren är slät och har tjocknat. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Jag färgade min kokos genom att blanda den med gelfärger i olika plastpåsar. Tips på andra glutenfria mjuka kakor: Glutenfri sockerkaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri mazarinkaka med kardemumma Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri banankaka med choklad