Glutenfri sirapslimpa 25 g jäst 2 dl filmjölk 2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 1/2 dl mörk sirap 1/2 dl rapsolja 1 tsk salt 1 tsk brödkryddor 2 dl pofiber 5 1/2 dl Semper bovete & teffmjöl eller ljus glutenfri mjölmix (jag använde hälften av varje) Smula jästen i en bunke. Värm filmjölk och mjölk till 37 grader. Vispa ut jästen med vätskan och vispa ner fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma degen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra goda glutenfria frukostbröd: filmjölkslimpa, hurtbullar, morotsbröd.