Jag har ersatt rågsikten i originalreceptet med durramjöl som har en nötig och fyllig fullkornssmak som påminner lite om rågsikt, men det går att byta ut durramjölet mot mjölmix. Glutenfri Skogaholmslimpa (2 limpor)50 g jäst400 g (4 dl) vatten10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller Fiberhusk30 g rumsvarmt smör140 g (1 dl) ljus sirap1 1/2 tsk salt17 g (1 dl) pofiber175 g (3 1/2 dl) durramjöl (går att byta ut mot 175 g mjölmix)360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax rödaSmula ner jästen i en degbunke.Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.Tillsätt smöret i klickar, sirap, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar.Strö lite mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i två delar. Forma till avlånga limpor och lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in limporna i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 200 grader efter 5 minuter. Fortsätt att grädda limporna i ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på fler goda glutenfria limpor:Glutenfri filmjölkslimpaGlutenfri sportlimpaGlutenfri sirapslimpaGlutenfri fitnesslimpaGlutenfri bovetelimpaNaturligt glutenfri snabb morotslimpa