Annons

Glutenfri Skogaholmslimpa i form

Glutenfri Skogaholmslimpa är ett av mina mest populära recept. Här har jag förenklat receptet genom att grädda brödet i en form. På så sätt slipper man momentet med att forma degen och det går lite snabbare och enklare att baka. Skogaholmslimpa som formbröd blir lite högre och luftigare än originalet och minst lika gott!

Glutenfritt formbrod skogaholmslimpa

Glutenfri Skogaholmslimpa formbrod

Här hittar du mitt originalrecept på Skogaholmslimpa: Glutenfri Skogaholmslimpa

Glutenfri Skogaholmslimpa i form
25 g jäst
350 g (3 1/2 dl) vatten
7 g (2 tsk) fiberhusk
25 g (2 msk) rapsolja
70 g (1/2 dl) ljus sirap
1 tsk salt
17 g (1 dl) pofiber
150 g (3 dl) durramjöl (går att byta ut mot 150 g mjölmix)
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

Annons
  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, sirap, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvisp med degkrokar (jag använder elvisp till det här brödet).
  5. Lägg den kladdiga degen i en smord brödform (1,5 liter).
  6. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  7. Ställ in brödet i 250 grader varm ugn och sänk värmen direkt till 200 grader. Grädda brödet i ca 25-30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Glutenfri Skogaholmslimpa i form innan jäsningDegen innan jäsning.

Annons

Glutenfri Skogaholmslimpa i form efter jäsningDegen efter att ha jäst i 60 minuter.

Annons

Glutenfri Skogaholmslimpa i form efter gräddningBrödet när det gräddats i ugnen.

Glutenfri Skogaholmslimpa i skivor

Glutenfri Skogaholmslimpa formbröd på skärbräda

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar