Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri smörgåsrulltårta 4 ägg 1 msk strösocker 1/2 tsk salt 80 g (1 dl) potatismjöl Smör till plåten Fyllning: 500 g räkor med skal 200 g (2 dl) creme fraiche 100 g (1 dl) majonnäs Ca 2 msk hackad dill Ca 1 msk löjrom eller stenbitsrom Citron, salt och vitpeppar Garnering: Majonnäs 2 skivade hårdkokta ägg Ärtskott Körsbärstomater Dill Räkor Dela äggen i gulor och vitor i varsin bunke. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum. Tillsätt socker och salt till äggulorna och vispa ihop till en smet. Vänd ner äggulorna i äggviteskummet. Tillsätt potatismjöl och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Täck en långpanna, 30x40 cm, med aluminiumfolie och smörj folien med smör. Fördela smeten på folien och grädda tårtbottnen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna. Obs! Det går inte att förbereda bottnen i förväg. Den måste rullas ihop precis när den svalnat, annars stelnar den och blir svår att rulla. Skala räkorna. Grovhacka ungefär två tredjedelar av räkorna och spara resten till garnering. Rör ihop creme fraiche, majonnäs, dill och rom. Smaka av med några droppar pressad citron, salt och peppar. Vänd ner de hackade räkorna. Bred ut räkröran över tårtbottnen och rulla ihop den till en rulltårta. Hit går det bra att förbereda dagen innan servering. Förvara i så fall rulltårtan i kylskåp tills den ska garneras. Bred majonnäs runtom hela tårtan. Garnera med ärtskott på sidorna och toppa rulltårtan med ägg, tomat, räkor och dillvippor. Prova också mina recept på glutenfri smörgåstårta, glutenfri smörgåstårtbotten och glutenfria räkbakelser.