Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri smörgåstårtbotten 50 g jäst 500 g (5 dl) vatten 45 g (1/2 dl) rapsolja 17 g (1 dl) pofiber 2 tsk strösocker 1 tsk salt 510 g (8 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda) Smör till formen Mjölk till pensling Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet. Blanda ner olja och pofiber. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och mjölmix. Arbeta degen väl med degkrokar. Obs! Degen ska vara lös! Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 40 minuter. Häll den lösa degen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare ca 20 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Pensla brödet med mjölk direkt efter gräddningen. Låt svalna på galler under bakduk. Dela brödet i tre bottnar. Prova också mina goda glutenfria räkbakelser!