Glutenfri smörkola med flingsalt (ca 50 bitar) 100 g smör 270 g (3 dl) strösocker 140 g (1 dl) ljus sirap 200 g (2 dl) vispgrädde 8 g (1 msk) vaniljsocker 1 krm salt Flingsalt att strö över den färdiga kolan Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap, grädde, vaniljsocker och salt. Rör om och koka upp. Låt koka tills kolan når en temperatur på 124 grader, det kan ta olika lång tid beroende på värme och storlek på kastrull. För mig tog det ca 25 minuter. Häll kolan i en form, ca 15x15 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt när kolan svalnat lite. Skär i bitar när kolan stelnat. Slå in i smörpapper. Förvara i kylskåp. Tips på andra sorters glutenfritt julgodis: Glutenfria snickersrutor Glutenfria peanut butter cups Krispiga chokladrutor Glutenfritt marknadsgodis Glutenfria saffransbollar