Annons

Glutenfri smörkola med flingsalt

Här kommer ett recept på julgodis i sista minuten innan jul. Smörkola med flingsalt är min favoritkola, den är verkligen så god att man inte kan sluta äta!

Glutenfri smörkola med flingsalt

Glutenfri smörkola med flingsalt (ca 50 bitar)
100 g smör
270 g (3 dl) strösocker
140 g (1 dl) ljus sirap
200 g (2 dl) vispgrädde
8 g (1 msk) vaniljsocker
1 krm salt
Flingsalt att strö över den färdiga kolan

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt socker, sirap, grädde, vaniljsocker och salt. Rör om och koka upp. Låt koka tills kolan når en temperatur på 124 grader, det kan ta olika lång tid beroende på värme och storlek på kastrull. För mig tog det ca 25 minuter.
  3. Häll kolan i en form, ca 15×15 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt när kolan svalnat lite.
  4. Skär i bitar när kolan stelnat. Slå in i smörpapper. Förvara i kylskåp.

Smörkola med flingsalt

Annons
Annons

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar