Glutenfri rabarbersmulpaj 500 g rabarber 1 msk potatismjöl 1/2 tsk stött/malen kardemumma 1/2 tsk malen kanel 45 g (1/2 dl) strösocker En nypa flingsalt Smuldeg: 200 g smör 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 3 1/2 dl glutenfritt mjöl, tex mandelmjöl, rismjöl, mjölmix, majsmjöl (på bilden har jag använt 1 1/2 dl mandelmjöl och 2 dl mjölmix) 1 tsk bakpulver 135 g (1 1/2 dl) strösocker Skölj och skala eventuellt rabarbern. Skär i bitar. Lägg rabarberbitarna i en smord pajform. Strö över potatismjöl, kardemumma, kanel, socker och flingsalt. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, bakpulver och socker till en smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Servera rabarberpajen med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Tips på andra goda glutenfria pajer: Glutenfri knäckig rabarberpaj Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri drottningpaj med choklad Glutenfri lingonpaj Glutenfri banoffeepaj Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa