Annons

Glutenfri snabb dessert i glas

Den här desserten är en favorit eftersom den går så snabbt att göra och den är förstås också himmelskt god! Jag har tagit några av de godaste ingredienserna jag vet och blandat dem i en och samma dessert. Det är en ljuvlig blandning av kola, maräng, grädde, daim, bär och så lite syrlig färskost som balanserar upp det söta lite. Varför inte bjuda din älskling på den här desserten på alla hjärtans dag?

 

Glutenfri nyårsdessert

Glutenfri snabb dessert (4-6 st)
200 g färskost
4 dl (1+3 dl) vispgrädde
60 g (1 dl) florsocker
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
Ca 8-16 maränger, krossade
1 dubbeldaim, grovhackad
Hallon eller andra bär till dekoration

  1. Vispa färskosten med 1 dl grädde fluffigt med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa försiktigt lite till på låg hastighet till en len kräm.
  2. Vispa 3 dl grädde fluffigt i en annan bunke.
  3. Lägg krossade maränger i botten av dessertglas eller skålar, fyll på med karamelliserad mjölk och färskostkräm. Avsluta med att spritsa vispgrädde på toppen och garnera med grovhackad daim och bär.
Annons

Glutenfri favoritdessert

Annons

Glutenfri snabb dessert i glas

Annons

Snabb glutenfri dessert i glas

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar