Glutenfri snabb rabarberkaka Ca 250 g rabarber 1 msk strösocker 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl 1 1/2 dl (90 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Pärlsocker Smör (ca 75 g) Smör och mandelmjöl till formen Skala och skär rabarbern i bitar. Vänd runt bitarna i 1 msk strösocker och låt ligga och dra medan du gör smeten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord bakform, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Fördela rabarberbitarna över smeten, strö över pärlsocker och hyvla över smör så att det täcker hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.