Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa. Om du även vill prova det klassiska receptet med jäst hittar du det här: Glutenfri Skogaholmslimpa Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Snabb glutenfri Skogaholmslimpa 400 g (4 dl) filmjölk 140 g (1 dl) ljus sirap 6 g (2 tsk) pulveriserat psyllium (jag använder Premium Psyllium) 1 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 90 g (1 1/2 dl) durramjöl (jag använder det här som är utan spår av gluten: Ekologiskt durramjöl) 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda eller Semper Mix) Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet. Häll smeten i en smord brödform. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna innan du skär upp brödet i skivor. Brödet håller sig färskt och gott i 2-3 dagar i rumstemperatur. Jag brukar skiva upp brödet och frysa in det som inte går åt. Sedan tinar jag det snabbt och enkelt i brödrosten. Fler recept på glutenfritt bröd som går snabbt att baka: Glutenfritt snabbt chiabröd Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfri kavring som på restaurang Glutenfria snabba majsbröd Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfria stekpannescones