Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Glutenfri sockerkaka 3 ägg 3 dl strösocker 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl (75 g) potatismjöl 2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 75 g smör 1 dl mjölk Smör och potatismjöl till formen Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Vänd eller sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en jämn smet utan klumpar. Smöra en sockerkaksform och mjöla med potatismjöl. (Jag använder formen Crown från Nordic Ware som rymmer 2,5 liter och finns att köpa här). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka, när den är torr är sockerkakan färdig. Ta ut kakan och låt den stå i formen i minst 5 minuter innan du stjälper upp den. Prova också mina recept på glutenfri citronsockerkaka, glutenfri enkel bärkaka och glutenfri tårtbotten.