Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration! Glutenfri kardemummasockerkaka 3 ägg 270 g (3 dl) strösocker 100 g smör 100 g (1 dl) mjölk 2 tsk vaniljsocker 2 tsk mortlade kardemummakärnor 2 tsk bakpulver 1 tsk xantangummi 100 g (2 dl) mandelmjöl 75 g (1 dl) potatismjöl 55 g (1 dl) majsstärkelse Smör och potatismjöl till sockerkaksformen Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Jag brukar vispa i ungefär 5 minuter för att få sockerkakan hög och fin. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt koka upp snabbt. Dra kastrullen från plattan. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten tillsammans med vätskan. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Obs! Vispa inte, då blir kakan kompakt och inte luftig. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform. Jag har använt den här formen (annonslänk) med flera mindre sockerkakor. Den och andra fina sockerkaksformar finns att köpa här (annonslänk). Det går såklart bra att använda en vanlig större sockerkaksform också, till exempel den här (annonslänk) som är en av mina favoriter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter beroende på hur stor sockerkaksform du använder. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den, stickan ska vara torr. Tips på fler goda glutenfria sockerkakor: Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri sockerkaka Glutenfri sockerkaka med mandelmassa Glutenfri saffranssockerkaka Glutenfri mjuk nötkaka Glutenfri sandkaka Glutenfri silviakaka Glutenfri guldkaka med glasyr